Охтирчанам, які постраждали від паводку, обіцяють відшкодувати втрати

03.04.2018

Після паводку в Охтирці, який МНС класифікував як надзвичайну подію місцевого значення, створено комісію по визначенню завданої стихією шкоди. Про це повідомляє сайт Охтирської міської ради.

Можливо, матеріальна допомога з боку влади не покриє стовідсотково збитки, але члени комісії протягом одного-двох тижнів об’єктивно зафіксують фактичні втрати громадян. До складу комісій входять представники управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, управління соціального захисту населення, управління фінансів та економіки, депутати міської ради, члени громадської ради, квартальні уповноважені (за згодою). За результатом роботи комісії буде визначена загальна цифра збитків.

Попередньо є домовленість із Чернеччинською ОТГ про часткове відшкодування. Сумська обласна рада обіцяє повну підтримку охтирчан. На сьогодні кошти для вішкодування втрат будуть використані з резервного фонду міста (кошти, що передбачалися на виконання депутатами своїх повноважень), а це 1447 тис.грн.

У ході проведенння рятувально-ліквідаційних робіт, було зруйновано об’їзну дорогу, а тому необхідно її відновити також, хоча для попередження подібних випадків планується додатково влаштувати переливні труби під дорожнім покриттям.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: