Районні чиновники витратили майже мільйон на дві автівки

03.04.2018

Посадовці району активно поповнюють автопарк позашляховиками. Для відділу освіти новенький «Cherry Tiggo» придбали ще під новий рік, районна ж рада визначила переможця торгів на “Prozorro” днями.

Поки в Ромнах містяни мають намір з вітерцем покатати міську владу в автобусах, чиновники району пересаджуються в комфортабельні іномарки.

Іще в грудні, «під ялинку», новенького кросовера придбав відділ освіти, молоді та спорту Роменської райдержадміністрації. Відомості про це містяться на сайті публічних закупівель «Prozorro».

Освітяни мали намір придбати автомобіль марки «Cherry Tiggo 3» або його еквівалент. Загалом, залізний кінь мав бути 2017 року випуску, їздити на бензині й витрачати 7,1 літра палива на 100 кілометрів, а також мати двигун об’ємом 1,6 літра й потужністю 126 кінських сил.

Такі автівки знайшлися у двох продавців. Переможцем тендерний комітет визначив ПрАТ «Суми-Авто», який запросив за свій товар на 1 тисячу 400 гривень менше конкурента. Загалом «китаєць» обійшовся бюджетові 353 тисячі 600 гривень.

Уже наприкінці лютого стати щасливими власниками універсала захотіли й у районній раді. 20.02.2018 на «Prozorro» з’явилася закупівля, предметом якої виступила вдосконалена версія «Tiggo» – «Cherry Tiggo 5 FL» або ж його еквівалент. Для районної ради важливо, щоб автомобіль був передньоприводним, їздив на бензині, витрачав 8,3 літра палива на сотню кілометрів, розганявся до швидкості 175 і не був раніше в експлуатації.

26 березня замовник оголосив про завершення закупівлі. За результатами відкритих торгів, перемогло те ж приватне акціонерне товариство «Суми-Авто». До слова, за бортом, як і в першому випадку, залишилося ТОВ «Крафт-Авто», яке просило за свій товар майже на 11 тисяч гривень більше, аніж перше.

У результаті «Cherry Tiggo 5 FL» обійшовся бюджетові в 440 тисяч 100 гривень.

Як розповіла голова тендерного комітету Оксана Пасічник, районна рада автівку поки що не купила, наразі процедура не завершена, триває робота над документацією. Тож і коментувати, куди машина виїжджатиме, поки, говорить, не може. У автопарку ж ради, зазначила, є два автомобілі – старенький «Опель» та «Жигулі». У першого вже «прогнило» все дно, а друга побувала в ДТП, хоч наразі й відремонтована.

Освітяни ж розповідають: своїм новопридбаним «Cherry» вже користуються. «У нас дуже багато роботи, де треба використовувати автомобіль, – говорить начальник відділу освіти Олена Шаповалова. – Район великий, є госпгрупа, яка вирушає знімати покази лічильників». До придбання кросовера, говорить головна освітянка, в розпорядженні відділу була тільки старезна «четвірка», у якої майже випало дно. Узимку на ній виїхати неможливо, тож поки «Жигулі» «відпочивають». Але тільки-но зійде сніг, освітяни знову мають намір користуватися нею, розповіла Олена Петрівна.

Не багато не мало – близько мільйона гривень заплатили з районної казни за два автомобілі. Доцільність таких витрат викликає питання в людей. Чи то дороги в районі такі, що тільки на позашляховиках і їздити?

Джерело: «Новий погляд Роменщини»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: