У депутатів забрали 9 га землі

03.04.2018

Конотопською місцевою прокуратурою встановлено, що четверо депутатів Козацької сільської ради Конотопського району 22 грудня 2015 року на засіданні сесії голосували за виділення земельних ділянок собі та близьким родичам, при цьому вони не повідомили про конфлікт інтересів сільську раду. Відтак усіх чотирьох депутатів визнано винними у адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією, та накладено стягнення у вигляді штрафів.

Оскільки рішення прийнято в умовах реального конфлікту інтересів, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання його незаконним та скасування, а також визнання недійсними свідоцтв про право власності на п’ять земельних ділянок, скасування державної реєстрації прав на земельні ділянки та їх повернення.

Рішенням Конотопського міськрайонного суду Сумської області від 21 листопада 2017 року в задоволенні позивних вимог прокуратурі відмовлено. Тому прокуратура звернулась до Апеляційного суду Сумської області.

Як повідомив керівник Конотопської місцевої прокуратури Олександр Плескач, розглянувши апеляційну скаргу, суд погодився з доводами прокуратури, зокрема постановив визнати незаконним рішення сесії, яким передано у власність 5 земельних ділянок площею понад 9 га та вартістю майже 260 тис. грн. Наразі право власності на земельні ділянки скасовано.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: