На Сумщині незаконно вирубали дерева

03.04.2018

До Липоводолинського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території Калінінської сільської ради невідомий зловмисник здійснює незаконний поруб дерев. Це одразу вирішили перевірити правоохоронці та виїхали на вказане місце.

«Під час перевірки поліцейські виявили 39-річного мешканця сусідньої області з бензопилою у руках, який саме займався незаконною порубкою дерев, – коментує Олександр Каливод, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Липоводолинського відділення поліції. – За висновком експертів, він встиг спиляти 7,5 кубів деревини твердих порід, діаметром більше ніж по півметра, чим завдав збитків навколишньому середовищу і безпосередньо сільській громаді Калінінської сільської ради на суму понад 30 тисяч гривень».

Під час бесіди з поліцейськими чоловік розповів, що дерева спиляв для власного використання, обираючи тверді породи, які краще підходять для опалення. Наразі деревину вилучили. А за даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує сплата штрафу, або ж навіть обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією незаконно добутого, а також відшкодування завданих ним збитків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: