Сумщина представить у Києві гігантського зайчика

04.04.2018

Цього року на Софійській площі у рамках Міжнародного фестивалю Folk Ukraine та фестивалю Писанок 2018 будуть представлені вже звичні гігантські писанки-мальованки та нові об’єкти – великодні зайчики. Перші об’єкти будуть виконані у традиційному стилі із використанням орнаментів та візерунків, що притаманні різним регіонам України.

Об’єкти у формі великодніх зайчиків виконуватимуться у авторському стилі. За умовами фестивалю усі художники спершу проходили конкурсний відбір і лише найкращі отримували макет для розпису. Серед тих, кого відібрали – і шосткинська художниця Алевтина Філон.

«Моя робота слава Богу закінчена, сьогодні вже прибула на Софіївську площу в Київ, де буде радувати київлян та гостей столиці. Ідеєю роботи було показати мою Батьківщину — село Білицю, де мої батьки, де пройшло моє дитинство, Ямпіль- з ним пов язано початок мого творчого шляху і місто Шостка -де я живу, навчалась і працюю та багато чого, що не можна передати словами», — прокоментувала Алевтина на своїй сторінці у Фейсбук і поділилась світлинами зайчика, розписаного у авторському стилі.

Джерело: http://www.shostka-news.com

Читайте також:  Суми представлять у Києві метрову писанку

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: