Сумчани бояться “охтирського сценарію”

04.04.2018

За словами сумчан, які проживають по берегах р. Сумки, вчора ввечері внаслідок танення снігу вода затопила вулиці Д. Косаренка і Нижньолепехівську.

У зв’язку з повінню сумчани змушені були звернутися в службу порятунку «101», але там повідомили, що можуть тільки евакуювати людей, але проблему вирішити не в силах. У зв’язку з цим дзвінок перенаправили в службу «15-80». Там, у свою чергу, заявили, що у вечірній і нічний час вони не працюють і пообіцяли направити інформацію вранці в Сумську міськраду та проінформувати про вирішення питання. Втім, за словами жителів зазначених вулиць, сьогодні вранці ніякої реакції не послідувало.

Разом з тим люди надали відео, де зняте Косівщинське водосховище. Люди, будинки яких розташовані вздовж річки Сумка, що впадає у водосховище, бояться навіть уявити, що буде, коли температура повітря підніметься вище, а танення відбуватиметься більш інтенсивно.

Питання піднімалося сьогодні й на сесії Сумської міськради. Жителі вулиць Каховська, Кругова, провулків Куликівський, Майданівський, а також сусідніх вулиць просять депутатів вплинути на ситуацію, пов’язану із щорічними підтоплення. У цьому році ситуація погіршилася великою кількістю снігу та його різким таненням.

Депутати запропонували створити штаб, який би обробив дане питання і надав шляхи вирішення проблеми. Пропозиція була підтримана більшістю голосів.

Нагадаємо, в Охтирці масштабний паводок призвів до надзвичайної ситуації – сотні людей були евакуйовані з власних домівок.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: