У Глухові люди виявилися заблокованими талою водою

04.04.2018

У Глухові частина містян потерпає від великої води. Першими на сполох забили мешканці вулиці Некрасова, які в понеділок прийшли до міськради вимагати допомоги від влади. На відрізку від будинку №113 і метрів сто далі на дорозі утворилася рівна водна гладь: обійти її неможливо через метрові кучугури снігу, що злежався. Люди виявилися просто заблокованими, деякі сім’ї вважають за краще їздити лісовою дорогою через Борок до заправки, а потім  трасою в місто. Інші ж не можуть вибратися з дітьми в школу. Погіршує ситуацію й те, що маршрутка відмовляється їздити до кінцевої зупинки через погану дорогу.

Люди не просто просили заступник мера Олександра Вискуба допомогти відвести велику воду з вулиці, а буквально вимагали зробити дорогу.

«У минулому році, знаємо, нам виділяли гроші на ремонт, але їх забрали на інші потреби. Взимку до кінця вулицю чистили дуже рідко. До того ж маршрутка часто не ходила далі магазинчика, пояснюючи відмову їхати до кінцевої зупинки поганою дорогою. Тепер нам загрожує підтоплення і у дворах, тому що сніг поки утримує воду на дорозі, але це тимчасово. Будь ласка, подумайте про околиці, про віддалені вулиці, тут теж живуть люди, які платять податки », – говорили вони.

Як стало відомо, заступник мера поїхав на вул. Некрасова, але ніяких заходів із розчищення дороги зроблено не було.

А ось жителі вул. Рильський шлях – це мікрорайон Іванівка в сторону Заруцького – у вівторок ввечері навіть не змогли нікому розповісти про свою проблему. У них різко прибула вода, впритул підійшовши до дворів. У деяких вже залило каналізацію. Одна жінка не може потрапити в будинок через вулицю, доводиться обходити. Причиною жителі околиці називають недбалість місцевої влади: якщо раніше завжди прочищають траншея для відводу води, то вже два роки, як ніхто цього не робив. Люди викликали депутата від вулиці, разом дзвонили заступнику мера з комунальних питань, але їм після 17.00 вже ніхто не відповів.

«Нашу проблему можна вирішити, треба тільки трактором прокопати Ровчак, щоб вода з полів йшла. Але виявилося, що терміново звернутися в місті просто немає до кого », – каже вуличком Людмила Ященко.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: