Дитину з Сум не пустили до Польщі на екскурсію

06.04.2018

100 дітей зі всієї країни більше доби провели на кордоні з Польщею в автобусах. Батькам обіцяли повезти їх за кордон – на ознайомчу екскурсію з можливістю подальшого навчання – у рамках програми обміну. Проект реалізовував благодійний фонд «Щира Україна». Серед тих, чия дитина мала потрапити до Польщі – сумська волонтерка Олександра Мартиненко.

«Повністю зробили всі документи, довіреності, загранпаспорти, всі довідки. В три години дня 28 числа вони відправилися на кордон з Польщею і в 12 годин ночі з 28 на 29 діти почали нам писати і дзвонити про те, що вони стоять на якоїсь зупинці і нікуди не їдуть. Проходить ніч, день. О 12-й годині дня нам кажуть про те, що поляки відмовили у в’їзді нашим дітям. Діти в готелі не ночували. Ночували в автобусах всю ніч, один автобус був холодний, діти голодні. Починаємо дзвонити і в поліцію і в посольство, консульство Польщі: на кордоні черги не має, в консульстві Польщі не знають про наших дітей, не має договорів з Польщею. Гроші нам не повернули, в нас не має цілі повернути гроші. Ми хочемо розібратися, що це було, куди везли наших дітей», – говорить сумчанка.

Наразі обставини угоди та поїздки, яка не відбулась, з’ясовують у поліції.

«До сумського відділу поліції надійшла заява про те, що під приводом організації поїздки дітей до Польщі, жінка-організатор шахрайським шляхом заволоділа певною кількістю грошей. Дану заяву внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань, за статтею 130, частина 1, «Шахрайство», наразі проводяться всі необхідні слідчі дії для з’ясування того, що саме сталося насправді»”, – коментує речниця ГУ НП у Сумській області Ельвіра Біганова.

Засновник фонду «Щира Україна» й організатор поїздки Маргарита Ковалевська  коментарів щодо цієї ситцації не дали.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: