Ативістка: Сумські депутати дерибанять бюджетні кошти

06.04.2018

Сумські депутати дерибанять бюджетні кошти, що виділені на безпритульних собак – так, принаймні, стверджує активістка Іванна Голубцова. У Фейсбуці вона виклала свою версію події, що сталася в СНАУ 4 квітня: тоді депутатка міськради Оксана Малюк за допомогою поліції заблокувала стерилізацію безпритульних собак представниками міжнародної організації «4 лапи».

«Всі ми дуже зраділи прибуттю в Суми представників міжнародної організації “4 лапи”, які безкоштовно мали відловити і стерилізувати до 200 бездомних тварин. Про це був заздалегідь укладений меморандум між організацією і місцевою владою. Проект є дуже вигідний для міста, так як економить значну суму грошей з місцевого бюджету і мав реалізуватися на базі СНАУ, де, в свою чергу, студенти могли побачити своїми очима і навчитися робити операції зі стерилізації собак за міжнародними протоколами. Крім того, даний захід мав дати можливість місту зменшити гуманно і малоінвазивними методами чисельність тварин.

“4 лапи”- організація, яка має світовий авторитет і реалізує свої проекти за відпрацьованими механізмами. Стерилізація тварин проводиться з використанням високоякісних препаратів і матеріалів, яких зоозахисники найчастіше дозволити собі не можуть з причини їх високої вартості.

4.04. 2018 представники “4 лап” почали свою роботу і відловили за півтори години 8 собак, які були доставлені в СНАУ в приміщення, спеціально виділені під цю роботу. Але невдовзі туди прибула місцева депутатка від БПП Оксана Малюк разом з помічницею Ларисою, начебто для перевірки умов виконання і утримання тварин після операції, а також зажадала від представників організації договору на виконання цих робіт. Посвідчення депутата вона не показала і, викликавши поліцію, заблокувала роботу організації, розмовляючи з її представниками в грубому і зверхньому тоні.

Дійсно, новий директор місцевого КП Володимир Катишев мав підписати цей договір, але раптово сьогодні (4.04) пішов на лікарняний, знаючи, що без договору організація не зможе працювати з тваринами. Оксана Малюк, маючи вплив на В. Катишева, адже всі знають у місті, що цю посаду він отримав з її допомогою, знала ситуацію і використала її, щоб зірвати цей важливий для міста захід.

Скажете, де логіка цієї жінки, адже так вигідно для всіх (і містян, і собак), щоб проблему безпритульності тварин було нарешті вирішено? А ось яка логіка: деяким людям у місті вигідно, щоб тварини і далі були на вулиці, бо на них можна списувати великі кошти. Для цього Малюк і використала свій вплив, аби поставити директором КП по допомозі безпритульним тваринам свою людину і, таким чином впливати на грошові потоки, що виділяються місцевою владою на регуляцію чисельності тварин-безхатченків.

Підсумовуючи все це, хочеться сказати, що місту не потрібне КП, яке створене для дерибану грошей і нічого реально не робить, а зооволонтери змушені на своїх плечах і гаманцях нести весь тягар проблем з регуляції чисельності, соціалізації та лікування безпритульних тварин. В. Катишев, О. Малюк і подібні до них особистості не зацікавлені в проектах, направлених на реальне зменшення собак на вулицях міста. А результат який  – покусані люди, а потім кимось потруєні і вбиті тварини, на яких безкінечно виділяються кошти з місцевого бюджету! Замкнуте коло!», – написала Іванна.

Читайте також: “Вон из города!”: Представники сумської влади “попросили” волонтерів (відео)

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: