У чоловіка вилучили небезпечний спадок

11.04.2018

До дільничного офіцера поліції звернулися мешканці одного із сіл Охтирського району з повідомленням про те, що їх 52-річний односельчанин зберігає у себе вдома нелегальну зброю. У домоволодінні підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили обріз мисливської рушниці «ТОЗ-34ЄР» 12 калібру.

Як пояснив господар, зброя йому дісталась в спадок ще два роки тому. Ввесь цей час чоловік нібито збирався здати рушницю до відділу поліції, але постійно щось йому в цьому заважало.

Речовий доказ вилучено та направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Наразі достовірність показів підозрюваного перевіряють слідчі, в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

«Незаконне зберігання зброї та боєприпасів, а також вибухонебезпечних предметів тягне за собою кримінальну відповідальність згідно норм діючого законодавства. Тож, аби не наражати себе та своїх близьких на небезпеку, власники нелегальної зброї повинні невідкладно видати її правоохоронцям. Адже лише добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухонебезпечних засобів звільняє від кримінальної відповідальності, згідно ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України», – коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: