На Почесного громадянина Сум “наїхали”

11.04.2018

Нещодавно українська редакція «Голосу Америки» оприлюднила відеозвернення екс-президента Світового конгресу українців Аскольда Лозинського, в якому він заявив, що звертається до Сенату США з вимогою застосувати санкції проти Генпрокурора України Юрія Луценка і деяких осіб з оточення Президента Петра Порошенка.

Серед цих «осіб» було названо і прізвище Почесного громадянина Сум, екс-глави Нацбанку України, уродженця Сумщини Володимира Стельмаха (на фото). Які у пана Лозинського претензії до Стельмаха, він не озвучує і до цього, зауважимо, раніше ніколи не озвучував.

Хто ж такий Аскольд Лозинський?  Він народився (1952 р.)  і проживає у США. Член правління багатьох українсько-американських та світових українських організацій, а також професійних асоціацій США. До 1992 р. очолював Світовий конгрес українців. У своїх інтерв’ю українським ЗМІ завжди активно підтримував Юлію Тимошенко. Нагадаємо, що у лютому 2018 року Юлія Тимошенко побувала у США, щоб заручитися підтримкою деяких конгресменів та  украінської діаспори на майбутніх президентських виборах в Україні. Очевидно, звідси і «ростуть ноги»  несподіваного «наїзду» Лозинського на Володимира Стельмаха, кандидатуру якого називають  в якості досвідченого керівника , який знов може очолити Нацбанк України. До цього додамо, що газета Факти у статті про сучасних українців-членів міжнародної ложі масонів називає поруч з іменами Юлії Тимошенко, Йосипа Кобзона, Миколу Азарова і прізвище Аскольда Лозинського.

Якщо брати ширше, то відеозвернення Лозинського – віддзеркалення політичної боротьби в Україні і боротьби в США між «голубами», які за  врегулювання конфлікту на Сході України, і «яструбами», які зацікавленні у прибутках з продажу зброї в район конфлікту.

Нагадаємо, що Володимир Стельмах є визнаним у всьому світі фахівцем у створенні і розвитку  сучасної банківської системи України, проведенні ефективної грошово-кредитної політики, за що отримав звання Герой України з врученням ордена Держави (21 серпня 2007 року). За його участю в Сумах відкрито Українську академію банківської справи, зведений Легкоатлетичний манеж міжнародного рівня, стадіон «Ювілейний».  Лауреат Державної премії України в галузі архітектури (у складі колективу) за комплекс будівль УАБС у Сумах. У 2010 році був звільнений з посади голови Нацбанку Віктором Януковичем, який хотів повністю контролювати цю установу через донеччанина  Сергія Арбузова.

Джерело: xpress.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: