На сумських дорогах поставили хрести

11.04.2018

Незвичайною акцією громадські активісти привертали увагу сумських комунальників до розбитих вщент шляхів обласного центру. Вони взялися самостійно інспектувати дороги міста.

Результати, м’яко кажучи, невтішні. На вул. Чернігівській, біля авторинку, наприклад, автівки регулярно гублять колеса через величезні вибоїни. Подекуди глибина їх сягає 15 сантиметрів. Набридло терпіти такий стан речей, кажуть активісти, тому і влаштували акцію.

“Гроші, які виділяють кожного року на ремонт доріг, – просто розкрадаються. Якість доріг, яка має бути, Сумам навіть не снилася. Немає ні перевірок, ні контролюючих органів. Саме тому ми хочемо привернути увагу громадськості, сумчан, чиновників до цієї проблеми, і показати, що цим ми будемо активно боротися”, – говорить організатор акції Анатолій Кривець.

Як символ плачевного стану шляхів, у ямах на трасі активісти поставили дерев’яні хрести.

Під час акції на вул. Чернігівській легковик залишився без частини переднього бамперу, втрапивши в одну з ям.

На місце події викликали поліцію. Разом з патрульними активісти проїхалися також вулицями Тополянська, 20 років перемоги та Білопільським шляхом. Всюди – аналогічна ситуація. Поліцейські склали адмінпротоколи за ст. 140 КУпАП «Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць».

Далі активісти планують вимагати відставки директора КП «Шляхрембуд» Олександра Вегери на найближчій апаратній нараді при міському голові Сум. Саме підприємство, яке він очолює, має стежити за станом доріг у місті.

До слова, сьогодні  такі акції проходять по всій Україні. Таким чином люди намагаються достукатися до влади, аби та нарешті побачила реалії українських доріг та почала їх ремонтувати.

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: