На Сумщині сказ підтвердили у 26 тварин

12.04.2018

Cитуація щодо сказу в Сумській області, як і торік, залишається напруженою, спостерігається стійка циркуляція вірусу сказу серед тварин, повідомляє ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За 3 місяці поточного року з 109 зразків біологічного матеріалу, спрямованих на дослідження в Сумську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, підтверджено сказ у 26 тварин: лисиць – 10 собак – 8, кішок – 8. При цьому з 16 особин собак і кішок – 2 бродячі і 14 домашні (дворові), з яких 13 не щеплені, тому викликає настороженість тенденція зменшення числа проведення щеплень проти сказу серед домашніх собак і кішок за останні роки.

За I квартал 2018 року в лікувально-профілактичні заклади області звернулось за медичною допомогою 438 осіб, які постраждали від укусів, подряпин або осліненій тваринами, з них 23% діти до 17 років.

39,7% (174 особи) від загальної кількості потерпілих становлять особи, укушені домашніми котами і собаками, які не щеплені проти сказу.

Питома вага постраждалих від бездомних собак і кішок становить 32,2% (141 осіб), що свідчить про невирішені питання відлову та утримання бездомних собак і кішок.

17 людей постраждали в результаті контакту з дикими хижими тваринами, які є джерелом і переносниками вірусу сказу, особливо лисиці.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: