У Сумах на гарячому затримали “домушників”

12.04.2018

Увечері, навідавшись до свого будинку, 36-річна жителька Сум помітила, як у вікно її житла залазять двоє невідомих. Жінка негайно набрала номер спецлінії поліції «102» та розповіла про побачене. На місце події були оперативно направлені чергові наряди, що перебували поблизу, тож за кілька хвилин до будинку під‘їхали група реагування поліції охорони та екіпаж патрульної поліції.

«Подібні швидкість та оперативність виїзду стала можливою внаслідок того, що інформацію з лінії «102» в рамках єдиної дислокації отримують всі чергові наряди, що несуть службу в місті, – коментує тимчасово виконуючий обов‘язки начальника Управління поліції охорони в Сумській області Андрій Чирва. – Завдяки такому підходу лише в цьому році екіпажі поліції охорони затримали більше 30 зловмисників».

Оглянувши будинок зовні, працівники поліції охорони побачили розбите вікно, сліди від брудного взуття на стінах та кілька крапель крові – очевидно, один зі зловмисників поранився об розбите скло. Крім того, помітили, як з середини на іншому вікні рухалися жалюзі.

Зайшовши разом з господинею до будинку, правоохоронці побачили безлад: зрушена з місць побутова техніка, вийняті з шаф та кинуті на підлогу речі, деякі були вже приготовані до виносу.

В одній з кімнат працівники поліції охорони виявили й «незваних гостей», що вчинили цей розгардіяш. Чоловік і жінка лежали на дивані під ковдрою, вдаючи що сплять. Викликані на місце події оперативники Сумського відділу поліції відразу упізнали в них своїх старих «знайомих», котрі вже неодноразово були судимі за вчинення майнових злочинів. Самі ж затримані в один голос запевняють: їх в будинок привів знайомий і залишив відпочивати. Втім, експерти на місці події зібрали достатньо речових доказів причетності обох «гостей» до незаконного проникнення у чуже житло.

Наразі обох підозрюваних доправлено до Сумського відділу поліції, де вони спілкуються зі слідчими, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: