Жінка втратила і телефон, і гроші

12.04.2018

У поліцію із заявою про шахрайство звернулася 26-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла, що її мати загубила в місті свій мобільний телефон. Намагаючись їй допомогти, вона стала телефонувати на її номер телефону з надією домовитись з людиною, яка його знайшла, про повернення втраченого засобу зв’язку. Проте абонент не відповідав.

За кілька днів заявниці зателефонував невідомий чоловік з номеру її матері та повідомив, що телефон він знайшов і хотів би повернути його за винагороду в 500 гривень. У телефонному режимі вони домовились, що жінка перерахує 200 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, а остачу – під час повернення гаджету. Потерпіла виконала умови, але після цього опонент перестав виходити на зв’язок.

«Вжитими оперативно-розшуковими заходами нашим співробітникам вдалося встановити підозрюваного, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чоловіку 25 років, він місцевий і має судимість за скоєння майнового злочину». Як з’ясували поліцейські, у підозрюваного була лише випадково знайдена ним сім-картка з втраченого жінкою телефону. Коли ж він вставив її у свій мобільний, йому почали надходити смс-повідомлення про спробу додзвонитися невідомого абонента. Чоловік вирішив перетелефонувати сам і в розмові дізнався, що сім-картку втратили разом з телефоном, який власниця хотіла б повернути собі назад. Тоді він і вирішив скористатися ситуацією задля власного збагачення. Він запропонував перерахувати гроші за повернення, хоча самого телефону у нього й не було.

Наразі кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», вже спрямоване до суду. За скоєне підозрюваному загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: