На Сумщині малолітні діти мали вільний доступ до зброї

12.04.2018

Минулої доби поліцейські вилучили дві одиниці нелегальної зброї та кілька десятків набоїв до нарізної зброї.

Так, у Лебединському районі поліцейські виявили у 32-річного жителя одного із сіл саморобний пристрій для стрільби малокаліберними набоями та мисливську рушницю зі стертим реєстраційним номерам. Зі слів власника садиби, хазяїном цієї зброї він став близько 1,5 років тому, коли придбав це помешкання у попередніх господарів. Рушницю він використовував для нелегального полювання, а саморобний пристрій поклав під стріху сараю «про всяк випадок».

«Не відомо до яких би наслідків могло б призвести таке безвідповідальне зберігання зброї, не вияви цей факт правоохоронці. Адже в цьому будинку чоловік проживає разом із дружиною та двома малолітніми дітьми, котрі мали вільний доступ до цієї зброї – коментує Олег Цуріков, начальник Лебединського відділення поліції. – Наразі зброю вже вилучено та направлено на експертне дослідження».

За виявленим фактом незаконного зберігання саморобного пристрою в поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. У разі визнання експертами даного пристрою вогнепальною зброєю чоловіку загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Що ж до факту зберігання незареєстрованої мисливської рушниці, то правоохоронці наразі з’ясовують її походження, а її випадковий власник може отримати адміністративне покарання за ч. 1 ст. 190 КУпАП. 

А в Недригайлівському та Шосткинському районах у рамках дії операції «Зброя та вибухівка» місцеві поліцейські вилучили 88 одиниць набоїв до нарізної зброї. Набої вилучені та направлені на експертизу, а поліцейські наразі з’ясовують їх походження в рамках відкритих кримінальних проваджень. 

Поліція вкотре нагадує громадянам, що добровільна здача зброї не лише звільняє власників нелегальної зброї від кримінальної відповідальності, а й убезпечить їх рідних та близьких від можливих нещасних випадків з її використанням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: