Сумчанин натрапив на артснаряд

13.04.2018

12 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Суми проведено роботи зі знешкодження артилерійського снаряду часів Другої світової війни.

Раніше на одному з приватних подвір’їв вулиці Садової люди знайшли підозрілий предмет, зовні схожий на боєприпас. На вибухівку натрапили, коли господар вирішив демонтувати старенький сарай та побудувати на його місці нову будівлю. Небезпечна знахідка знаходилась лише у кількох метрах від житлового будинку. Про це чоловік повідомив рятувальників.

На місце виклику з м. Ромни прибули піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ідентифікували знахідку як 152 мм артснаряд. За словами фахівців, у разі несанкціонованого спрацювання даного снаряду радіус розльоту осколків міг сягати до 800 м. Вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни піротехніки вилучили, вивезли за межі міста та знищили у спеціально-відведеному місці шляхом підриву.

Громадяни повинні пам’ятати, що боєприпасів або схожих на них предметів не можна навіть торкатися та у жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: