“Веселий” водій намагався підкупити начальника поліції

13.04.2018

40-річний охтирчанин неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за водіння автівки у стані сп’яніння. Співробітники поліції Сумщини склали на порушника кілька адміністративних протоколів, а суд, в свою чергу, позбавив його права керування. Проте чоловік не збирався виправлятися.

На одній з міських вулиць Охтирки його автомобіль знову зупинили патрульні поліцейські. І знову виявили водія напідпитку. Зухвалець намагався відкупитися, спробувавши «домовитися» з інспекторами. Коли не вийшло, подався вирішувати таким же чином питання з начальником Охтирського відділу ГУНП у Сумській області.

Аби протокол не направляли до суду, щоб уникнути відповідальності, він пообіцяв посадовцю поліції 5 тисяч гривень «винагороди». Але 42-річний полковник поліції про таку пропозицію замовчувати не став і повідомив про подію Сумське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За матеріалами УДВБ НПУ Охтирською місцевою прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ разом з працівниками Сумського управління поліції захисту економіки та Охтирської прокуратури затримали хабародавця у службовому кабінеті керівника поліції. Гроші, які передав у якості «відкупу» зловмисник – 100 доларів США та 2,5 тисячі гривень – у нього вилучили.

У найближчий час фігурантові корупційних дій було оголошено підозру за ч.3 ст.369 КК України. Цього разу штрафом йому не відкупитися. За надання хабара службовій особі законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: