Троє сумчан та іноземець захворіли на кір

13.04.2018

Чотири випадки кору діагностовано в Сумах в квітні: троє хворих напередодні були в Києві, один – іноземець, їхав із заходу на схід через всю країну.

Як повідомили у відділі охорони здоров’я Сумської міськради, перші в цьому році чотири випадки кору в Сумах не пов’язані між собою. Всі захворілі – дорослі старше 25 років.

За словами головного спеціаліста відділу охорони здоров’я Сумської міськради Ірини Руденко, троє з чотирьох хворих були госпіталізовані в інфекційне відділення міськлікарні №4. У трьох пацієнтів імуноферментний аналіз підтвердив наявність в крові антитіл, що побічно свідчать про присутність вірусу. В даний момент одна людина вже виписана додому, стан двох хворих, які знаходяться в стаціонарі, стабільний. Для запобігання поширенню захворювання медики проводять спостереження за людьми, які контактували з хворими. Серед так званих «контакних», на щастя, не було дітей.

Примітно, що всі хворі напередодні були за межами Сум – троє в Києві, а один – іноземець, приїхав з-за кордону.

За даними Міністерства охорони здоров’я, Сумська область серед регіонів з найменшою кількістю хворих (Луганська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська).

Вакцина КПК є в наявності у всіх дитячих поліклініках міста, інформують у відділі охорони здоров’я Сумської міськради Діти вакцинуються безкоштовно. Як зазначає Ірина Руденко, імунізація дітей проти кору в місті йде хорошими темпами. Оскільки кількість замовлених доз безкоштовної вакцини розрахована тільки на дітей, дорослі можуть зробити щеплення, придбавши вакцину за власні кошти.

Нагадаємо, спалах кору зареєстрували в Конотопі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: