Суд залишив депутата Степченка головою земельної комісії при Сумській міській раді

13.04.2018

Суд відмовив прокуратурі у відстороненні депутата В’ячеслава Степченка від головування в земельній комісії при Сумській міській раді. Таке рішення слідчий суддя Євген Янголь прийняв сьогодні, 13 квітня.

Примітно, що цей же суддя раніше відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу депутату, який підозрюється у вимаганні та отриманні хабара. Це рішення Апеляційний суд Сумської області скасував і направив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу на новий розгляд. Незважаючи на це, прокурор Максим Алєксєєв відведення слідчого судді Янголя не заявляв.

Що стосується обрання запобіжного заходу В’ячеславу Степченко, засідання суду також було призначено на сьогодні в іншого слідчого судді Олександра Капкіна, проте його перенесли у зв’язку з неявкою одного з двох адвокатів депутата Віталія Дмитренка. Другим адвокатом депутата є Петро Маланчук.

Нагадаємо, правоохоронні органи підозрюють народного обранця в тому, що він, користуючись повноваженнями в органі місцевого самоврядування, вимагав від приватного підприємця 4,5 тис. доларів США за продовження терміну оренди земельної ділянки. Депутата міської ради було затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: