Патрульні повідомили подробиці ДТП, що сталася через відкритий люк

13.04.2018

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, сьогодні, близько 12-ї години, на вулиці Чехова сталася ДТП, яку спровокував відкритий люк.

Екіпаж патрульної поліції на місце події з’ясував, що водій транспортного засобу Рута 25 допустив наїзд на відкритий оглядовий колодязь, після чого, не впоравшись із керуванням, допустив наїзд на електроопору та паркан приватного будинку. Унаслідок ДТП водій та пасажири не постраждали, автомобіль отримав механічні пошкодження. Керманич Рути пояснив, що не зміг відреагувати, адже авто, що їхало попереду, різко об’їхало перешкоду, а відсутній каналізаційний люк призвів до таких наслідків.

Охоронці порядку оформили матеріали ДТП та прийнялися розшукувати особу, яка відповідає за вказаний дорожній об’єкт. Згодом, з’ясувалося, що власником оглядового колодязя є один із мешканців даної вулиці. Чоловік не вжив заходів щодо встановлення люка, огородження та позначення місця технічними знаками організації дорожнього руху оглядового колодязя, що надалі і стало причиною ДТП.

Працівники відділу БДР склали на нього адміністративний протокол за ч.4 ст. 140 (Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП. Санкція за вказане правопорушення передбачає штраф у розмірі 680 гривень або адміністративний арешт від 5 до 10 діб, рішення прийматиме суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: