Олександр Стрельченко: З боку влади бракує ефективних заходів, що сприяли б працевлаштуванню молоді

14.04.2018

«От ви говорите, що ми не патріоти, бо залишаємо країну. Але про який патріотизм може йти мова, коли ми, молоді люди, які на відмінно закінчили виш, нікому не потрібні в своїй країні?! Ми рік намагалися знайти нормальну роботу з більш-менш нормальною зарплатнею. Марно. Тому їдемо шукати кращої долі. Зараз – у Чехію». Про це розповіла молода пара із Сум Андрій та Марина. І, на жаль, такі випадки не поодинокі.

Голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко говорить, що безробіття, а відтак і масовий виїзд молоді за кордон – одні з найбільш нагальних на сьогодні проблем.

«Рівень безробіття в Україні серед працездатного населення виріс до 10%, і перевищив показники кризових 2009 и 2014 років. Поки влада в Києві впроваджує «реформи», займається чварами, Чехія на поточний рік у 3 рази збільшила квоти для наших трудових мігрантів. Аналогічно діє Польща та інші країни, які оперативно перехоплюють наших розумних і працьовитих людей», – говорить опозиційний політик.

Якщо проаналізувати регіони, то негативна динаміка щодо зростання кількості безробітних спостерігається в шести областях України, серед яких і Сумщина. За даними Сумського обласного центру зайнятості упродовж 2017 року статус безробітного отримали 29,2 тис. осіб, працевлаштовано за цей період менше половини – 14,2 тисячі. На кінець року на обліку залишалося 14,6 тис. безробітних.

«Зрозуміло, що молодь хоче працювати і нормально жити, люди старшого віку мають кормити сім’ї, тож і залишається єдиний вихід – шукати щастя за кордоном. За підрахунками соціологів, в середньому близько 50 людей щодня назавжди покидають Україну. Це – катастрофа для держави!», – каже Олександр Стрельченко.

За його словами, бракує ефективних заходів з боку влади, що сприяли б працевлаштуванню молоді, яка залишається найменш конкурентоспроможною групою на ринку праці.

Політик упевнений, що молодь залишатиметься в Україні за однієї умови: якщо будуть зміни на краще. «Зараз ми цього не бачимо, а тому молодь виїжджатиме і в подальшому.  Цьому є пояснення – немає якісних робочих місць з нормальною оплатою праці, можливістю кар’єрного росту та розвитку. Молода людина в Україні здобуває освіту, витрачає для цього свій час та зусилля, а потім не може знайти якісне робоче місце. Нинішня влада нічого на сьогодні не робить, аби піднімати економіку, відновлювати малий та середній бізнес, дбати про молодь. Якщо так піде й далі, ми можемо втратити Україну», – резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: