Суд відсторонив від посади депутата обласної ради, якого судять за хабарництво

16.04.2018

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області розглянула апеляційну скаргу прокуратури на ухвалу Зарічного районного суду м. Суми, якою стороні захисту було відмовлено у задоволенні клопотання про відсторонення депутата Сумської обласної ради від посади начальника відділу екологічного та радіологічного контролю Державної екологічної інспекції у Сумській області.

Правоохоронні органи інкримінують сумському депутату вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст 368 Кримінального кодексу України. Підозрюють посадовця в тому, що він, обіймаючи посаду начальника відділу екологічного та радіологічного контролю в Держекоінспекції, використовуючи своє службове становище, неодноразово вимагав та отримував від свого підлеглого неправомірну вигоду. Вимоги апеляційної скарги прокурор обґрунтовував тим, що особа може чинити тиск на своїх підлеглих, що перешкоджатиме веденню об’єктивного досудового розслідування. Сторона захисту заперечували проти задоволення апеляційної скарги.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора та відсторонила народного обранця від займаної ним посади в Державній екологічній інспекції, оскільки можливі ризики того, що особа, використовуючи своє службове становище, перешкоджатиме веденню слідства, повідомляє прес-служба суду.

Йдеться про депутата Сумської обласної ради Андрія Божка, якого затримали при отриманні хабара у січні цього року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: