Вночі на гарячому затримали браконьєрів

16.04.2018

Працівники Великописарівського відділення Охтирського відділу поліції, дізнавшись, що ночами хтось браконьєрським способом та ще й під час нересту добуває рибу на ставу поблизу села Катеринівка, спільно з представниками Українського товариства мисливців і рибалок та рибоохоронним патрулем, вирішили спіймати зловмисників «на гарячому».

Лиш на третю ніч чергування рейдової групи принесло результат: прямо на плесі ставу правоохоронці помітили надувний гумовий човен та двох людей, які витягали сітки. Зловмисниками, що незважаючи на нерест, сітками ловили ікряну рибу, виявилися 54-річний та 39-річний жителі Охтирки. Про те, що вони не вперше займалися незаконним промислом рибних ресурсів, свідчить екіпіровка чоловіків, наявність човна та сіток. 

У браконьєрів правоохоронці та охоронці природи виявили і вилучили 103 кілограми риби таких видів як карась, щука, окунь, плотва та лин, а також плавзасіб, шість сіток та підсак. За попередніми підрахунками полісменів, збиток, спричинений діями зловмисників природі та державі, склав близько 10 тисяч гривен.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: