Апеляційний суд Сумської області прокоментував звинувачення руху Чесно

16.04.2018

Рух Чесно розповсюдив інформацію про те, що 42% суддів Апеляційного суду Сумської області – недоброчесні. У суді на такі обвинувачення відреагували заявою, у якій спростовуються наведені громадськими активістами судження:

“Наразі в Апеляційному суді Сумської області працює 12 суддів, 8 з яких вже пройшли оцінювання Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Перевірялися не лише їхні професійні та морально-етичні якості, але й в першу чергу доброчесність. По кожному судді Громадською радою доброчесності збиралася і надавалася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів інформація й ті, питання, які виникали та цікавили громадськість з’ясовувалися і предметно досліджувалися. За результатами такої комплексної перевірки тандемом ВККС та ГРД, ці 8 суддів визнані такими, що відповідають займаній посаді. Інші 4 судді апеляційного суду наразі перебувають на різних етапах оцінювання. Тому про які 42% недоброчесних суддів Апеляційного суду Сумської області йде мова?

Апеляційний суд Сумської області вважає такі повідомлення Руху ЧЕСНО елементарним накручуванням ситуації навколо судової реформи та суду зокрема. Тим більше, зважаючи на те, що самі представники громадської організації фактично зізнаються, що не претендують на істинну в даному питанні. Так, зазначають в повідомленнях для ЗМІ, що «Рух ЧЕСНО збирає інформацію за власною методологією з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину» та наголошують, що це їхні «оціночні судження».

Апеляційний суд Сумської області просить громадські організації при виконанні своєї дійсно важливої роботи більш відповідально ставитися до оприлюдненої ними інформації”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: