Екс-працівника агролісгоспу підозрюють у зловживаннях на вирубці дерев

17.04.2018

Роменською місцевою прокуратурою колишнього співробітника Лебединського дочірнього агролісогосподарского підприємства «Лебединський агролісгосп» повідомлено про підозру в умисному використанні службового становища з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки.

Встановлено, що між зазначеним лісгоспом та приватним підприємством укладено договір на рубку 90 дерев. При цьому підозрюваний, який обіймав посаду майстра лісу та здійснював контроль за рубкою насаджень, окрім прописаних у договорі, допустив незаконний поруб іще 98 дерев на обумовленій території.

Зі слів заступника керівника Роменської місцевої прокуратури Юрія Лукяненка, самовільно спиляно 34 дуба та 64 ясеня, відтак навколишньому природному середовищу завдано шкоди в розмірі майже півмільйона гривень. Наразі слідство триває, встановлюються особи, причетні до незаконної рубки зазначених 98 дерев.

Дії колишнього майстра лісу кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: