Мер звинувачує військову прокуратуру в провокаціях проти нього

17.04.2018

Підготовче засідання суду щодо дій Роменського міського голови Сергія Салатуна (вимагання ним та отримання 50 тисяч гривень неправомірної вигоди, як йдеться в обвинувачені військової прокуратури) знову було перенесене.

Суд транслювали он-лайн. На засідання прийшов один із трьох адвокатів міського голови, другий захисник не був повідомлений належним чином, третій – сповістив про те, що задіяний в іншому процесі. Єдиний присутній адвокат заявив: за відсутності колег розгляд справи є порушенням прав обвинуваченого. Прокурор назвав таке умисним затягуванням справи, адже, минулого разу, 6 березня, обвинувачений сам відмовився від одного з адвокатів.

Коли журналісти по телефону запитали Сергія Салатуна про відмову від адвоката, він це заперечив: “Як я міг відмовитися від своїх адвокатів. Ще раз провокація, і в цій провокації задіяна прокуратура військова обласна наша. Я зацікавлена людина, щоб оцей суд, оце все закінчилося”.

Під час спроби провести підготовче засідання військовий прокурор подав клопотання про звернення до дисциплінарної комісії адвокатів у зв’язку з неодноразовою неявкою захисників Сергія Салатуна – суд його задовольнив.

Нагадаємо, факт отримання Сергієм Салатуном неправомірної вигоди у сумі 40 тис. грн. зафіксували 16 серпня 2016 року. За інформацією прокуратури, гроші посадовець отримав за сприяння в отриманні дозволу підприємцями з Луганщини на прокладання та використання кабельних мереж.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: