Під Сумами велика вода затопила два мости

17.04.2018

Такого розливу Псла, як зараз, у Сумському районі не бачили десятки років. І якщо для родючості земель водопілля може навіть бути корисним, то для автошляхів стало великою проблемою. Могрицький міст видніється над водою, та до нього дістатися можна лише човном.

Битицький міст, який тільки минулорого року капітально відремонтували за 1,5 мільйони бюджетних коштів, повністю занурений. Вода переливається через перила, утворюючи дві лінії невеличких порогів, а вище перила тримають цілу купу старих дерев і непотребу.

Підводним шляхом міст став ще минулого тижня, а у якому стані опиниться після зниження рівня води ніхто не береться прогнозувати. У селі Битиця школярі пішли на вимушені канікули, адже їхній навчальний заклад – на тій стороні нового мосту.

Селяни, які опинилися у водному полоні, до Сум добираються об’їздним шляхом, що у 2,5 рази довший, та і проїзд коштує дорожче – 30 гривень замість звичних 20. До тогож, і в місцеві магазини постачають не всі продукти.

Велика вода може дійти до Сум у будь-який момент.”У нас критична позначка – 347, сьогодні відмітка по Пслу – 319, тобто є ще порядка 28 сантиметрів запасу”, – коментує заступник начальника Сумського обласного управління водних ресурсів Олена Вакарчук.

По руслу ріки є чимало завалів, які стримують воду, через них і неможливо спрогнозувати, що буде далі. Ситуація із паводком лишатиметься незмінною ще протягом двох тижнів.

Джерело: http://sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: