У Сумах обговорили перейменування вулиці Горького

18.04.2018

Вчора в стінах Сумської міськради відбулися громадські обговорення щодо перейменування вулиці Горького.

Як повідомила заступник начальника управління архітектури Ольга Бондаренко, завершився прийом письмових пропозицій щодо перейменування вулиці. За цей час 282 жителя запропонували не міняти назву вулиці. 261 людина виступила за те, щоб повернути вулиці історичну назву – Суджанська. Одна людина запропонувала перейменувати вулицю на проспект М.Грушевського. Ще один виступив з ініціативою назвати вулицю на честь англійського письменника Джона Толкіна.

Відзначимо, що ініціатор перейменування вулиці Микола Ткаченко наполягав на перейменування вул. Горького на вул.Семена Сапуна. Згідно з біографічною довідкою, Семен Сапун був українським революціонером-підпільником, лідером Сумської обласної мережі організації українських націоналістів під час німецької окупації, головою товариства «Просвіта». З 2016 року він є почесним громадянином м Суми.

Однак в ході обговорення не всі погодилися з такою пропозицією. Деякі назвали Семена Сапуна колабораціоністом і виступили проти того, щоб вулиця носила його ім’я.

Після тривалих обговорень Ольга Бондаренко пообіцяла врахувати всі пропозиції і внести їх в протокол, який мають оприлюднити до 30 квітня. Втім, останню крапку в цьому питанні поставлять міські депутати за результатами розгляду пропозицій, що надійшли від жителів міста.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: