У Сумах Баси потерпають від підтоплень

18.04.2018

“Вирішення проблем із затопленням на Басівському районі” – таке звернення до влади Сум з’явилося в єдиній системі електронних петицій. Сумчанин Артем Тарановський у своєму запиті просить відновити роботу насосної станції, яка б могла уснутути проблему підтоплень на Басах:

“Вже багато років поспіль мешканці будинків, розташованих по провулку Карбишева та провулку Юбілейний (т.з. басівського району) потерпають через підтоплення внаслідок підняття рівня грунтових вод. У свій час, такого явища доводилось уникати завдяки постіній роботі відкачувальної насосної станції.

На сьогодні насосна станція не працює, а тому будинки №№138, 136, 134, 132, 130, 128 по провулку Карбишева та №№40, 38, 36 і 34 по провулку Ювілейний, які розташовані в басейні болота, тобто навкруг та у безпосередній близкості до нього , підтоплюються. І найбільше від цього лиха потерпають мешканці будинку №138 по провулку Карбишева. За останні роки загальна площа дзеркала болота збільшилась у декілька разів, а вода підійшла впритул до фундамента будинку і затопила підвал.

Досі мешканці будинку намагались самотужки відкачувати воду, але її стало надходити так багато,що своїми силами впоратись із підтопленням стало неможливо. В період дощів або в процесі танення снігу ситуація, як завжди, ще більше погіршується.

У зв’язку з цим, просимо відновити роботу насосної станції чи у будь-який інший спосіб відвести грунтові води від наших осель, що дозволить уникнути екологічної небезпеки та вберегти житловий фонд від руйнувань.

З повагою і надією на вирішення важливого для нас питання”.

Підтримати петицію можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: