У Сумах зростуть платіжки за вивезення сміття

18.04.2018

18 квітня на розгляд членів виконавчого комітету вчергове було винесено питання про затвердження норм надання послуг із вивезення відходів у м. Суми. Нагадаємо, їх хотіли затвердити ще на минулому засіданні, однак через суспільне обурення й відсутність конкретних розрахунків питання було знято на доопрацювання.

Однак і сьогодні дане рішення викликало бурхливі обговорення та дебати між міською владою та громадськими діячами. Останні засумнівалися в достовірності наданих розрахунків, оскільки, порівнюючи свідчення організацій про фактично перевезене сміття і ту кількість відходів, що прийняв полігон, виникають великі розбіжності.

При розгляді питання було запропоновано затвердити тимчасові тарифи, які діяли б до тих пір, поки спеціально створена за дорученням міського голови комісія проведе всі розрахунки. Однак пропозиція не була підтримана.

У підсумку виконком проголосував за рішення в цілому, додавши його ще одним пунктом: «Доручити департаменту інфраструктури міста укласти з «Сервісресурсом» і «А-Муссоном» додаткову угоду в частині визначення та облаштування місць для збору великогабаритних та будівельних відходів у приватному секторі і вивезення таких не менше двох разів на тиждень.

Для багатоквартирних житлових будинків норма твердих побутових відходів складе – 2,27 м3 / рік на одну людину; великогабаритних відходів – 0,23 м3 / рік на одну людину; ремонтних відходів – 0,078 м3 / рік на одну людину;

Для одноквартирних будинків норма твердих побутових відходів складе – 1,92 м3 / рік на одну людину; великогабаритних відходів – 0,23 м3 / рік на одну людину; ремонтних відходів – 0,078 м3 / рік на одну людину.

Рішення вступає в силу з моменту його прийняття. Таким чином, відтепер за вивіз великогабаритних та будівельних відходів будуть зобов’язані платити навіть ті, хто таке сміття не викидає. Як повідомив керуючий справами виконкому, в середньому ціна в платіжках за вивезення сміття збільшитися на 70 копійок на одну людину в місяць.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: