Патрульні гасили велику пожежу в Климентовому

19.04.2018

Вдень 17 квітня в селі Климентове під час несення служби з охорони громадського порядку на дорожній станції екіпаж патрульних помітив густий дим, який йшов із лісу поблизу річки. Поліцейські послідували туди, де виявили загоряння трави, яким було охоплено чималу територію лісу. Вогонь почав переходити на паркан і на подвір’я приватного будинку.

Інспектори викликали пожежників та самостійно почали ліквідовувати пожежу вогнегасниками, які були в службових авто та станції поліції. До них приєдналися працівники лісової охорони, небайдужі громадяни та працівники найближчих магазинів.

«Масштаб пожежі був чималий, тож дуже добре, що на території домоволодіння, паркан якого почав палати, був колодязь. Ми оперативно почали набирати воду та гасити пожежу, адже хвилини зволікання могли дуже дорого коштувати. Загалом було витрачено близько 10 вогнегасників, а скільки відер води ми витягли з колодязя, навіть не зможу порахувати», — розповідає поліцейський Артем Міщенко.

Незабаром на місце прибули працівники ДСНС. Спільними силами пожежу було повністю ліквідовано.

Патрульна поліція Сумської області нагадує, що статтею 77–1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» КУпАП передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу для громадян від 170 до 340 гривень та посадових осіб — від 850 до 1190 гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: