Сумчанка – чиновникам: ” Не хороніть, будь ласка, таланти!”

20.04.2018

Батьки учнів спеціалізованої школи №29 прийшли до міської ради, аби їх діти не лишилися на вулиці. Вже кілька тижнів школярі, вчителі та батьківські комітети не можуть спокійно жити, адже хвилюються, що мистецькі класи  припинять своє існування через недостатнє фінансування.

Нагадаємо, що у результаті реформи перед загрозою скорочення – 69 педагогів. Освітні зміни передбачають, що спеціалізовані освітні заклади мають фінансуватися з місцевого бюджету.

“Від імені батьків дітей нашої школи я кричу і прошу: допоможіть нашим дітям не опинитися на вулиці! Не хороніть, будь ласка, таланти!”, – звернулася до чиновників одна із мам.

Начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко спробувала заспокоїти розпач сумчан:

“Всім сказано, що школа не закривається, маю на увазі школа мистецтв. Нарахування заробітної плати – субвенції (не по тарифікації йде, а по формулі) і принцип, про який ми чули давно “кошти ходять за дитиною” сьогодні в дії, тому така ситуація. Я думаю, що Сумська міська рада, депутатський корпус почули цю проблему і будуть спільно працювати”.

Необхідні розрахунки пообіцяли надати на наступне засідання комісії, от тільки батьків такий стан справ лише обурив:

“Приїжджали чиновники в школу і всі розказували про те, що розрахунки зроблені, розрахунки подані, і залишилось тільки прийти сюди до вас, щоб ці розрахунки затвердили і школі видали гроші. Сьогодні нам говорять зовсім інше: розрахунків немає, робити їх довго, і чим це закінчиться – незрозуміло. Тому у мене питання: коли нам брешуть – тут у вас зараз чи тоді там, у школі?”.

Джерело: http://sts.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: