Батьки школярів погрожують перекрити автодорогу

21.04.2018

У Кролевецькому районі батьки протестують проти звільнення директора школи Світлани Дейнеко. Стверджують, керівництво відділу освіти чине тиск на керівника закладу і втягує школярів у політичні ігри. Батьки дітей у відчаї.

Світлана Дейнеко працювала директором Спаської загальноосвітньої школи з вересня 2016 року. Батьки та учні задоволені керівником, говорять, що в школі не стало поборів, почала працювати їдальня, підвищився рівень знань. Проте у квітні, за півтора року до завершення терміну контракту, диктор написала заяву про переведення до іншого навчального закладу. Пізніше жінка зізналася, що не витримала морального тиску зі сторони начальника Кролевецького районного відділу освіти. За словами Світлани Дейнеко, головне звинувачення – невідповідність займаній посаді. Щоб не підставляти педагогічний колектив, екс-директор пішла на самопожертву і написала заяву.

Батьківський комітет звернувся з проханням до директора не полишати школу посеред навчального року. Тому наступного дня Світлана Дейнеко відкликала заяву, але у відділі освіти це проігнорували. Селяни впевнені: принципова позиція директора школи щодо витрачання бюджетних коштів не влаштовує районну владу. Підтримує екс-директора школи і сільський голова Сергій Завгородній. За його словами, голова Кролевецької РДА за час конфлікту навіть не намагався втрутитися, щоб загасити конфлікт і дати можливість дітям нормально вчитися, а не бути заручниками ситуації.

Коментувати рішення відділу освіти вчителі Спаської школи відмовляються, проте зауважень до роботи колишнього керівника не мають.

Чи мав місце тиск на директора і чому не врахували відкликання заяви про переведення – у Кролевецькому райвідділі освіті компетентно пояснити не змогли, а скандальний начальник раптово поїхав на фестиваль і був відсутній на робочому місці. Голова Кролевецької РДА Олег Кучерявий, на відміну від свого підлеглого, був присутній на робочому місці, проте вважає, що ніякого конфлікту немає, влада діє в межах законодавства. А екс-директор, якщо вважає, що її права порушені, мала б звернутися до суду…

Джерело: sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: