У Сумах змінили процедуру проведення медоглядів

23.04.2018

Враховуючи Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», Фондом соціального страхування прийматиметься до розгляду документація по медоглядам лише затверджена Управлінням Держпраці у Сумській області. Таке спільне рішення стало результатом робочої зустрічі керівників Держпраці та Фонду соціального страхування на Сумщині.

Відповідно до Розпорядження КМУ від 11 лютого 2016 р. № 88-р  функції й повноваження з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників покладено на Державну службу України з питань праці. Утім Державна установа “Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”, всупереч законодавству, продовжує затверджувати документацію стосовно медичних оглядів працівників підприємств Сумщини.

Тому учасники зустрічі звернули увагу на невиконання медичними закладами зобов’язанання в частині погодження з Держпраці планів-графіків проведення медичних оглядів працівників підприємств області. Наряду з цим фахівці обговорили порядок обстеження робочих місць на підприємствах Сумської області для складання санітарно-гігієнічних характеристик умов праці. А саме, розглянули можливість залучення представників Фонду соціального страхування до контрольних заходів Держпраці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: