Спортивний клуб у Сумах порушує закон

23.04.2018

Не перший рік одним із пріоритетних напрямів діяльності фіскальної служби Сумської області є детінізація ринку праці.

Так, якщо на початку минулого року тривало значне припинення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання (1,5 тисяч за І квартал 2017 року), то вже в І кварталі поточного року зареєструвалися фізичними особами – підприємцями 1025 громадян.

Фактичними перевірками, які проводилися в І кварталі 2018 року, встановлено непоодинокі факти використання праці незареєстрованих найманих працівників. До порушників застосовано фінансові санкції у сумі 299,2 тис. гривень. За результатами контрольно-перевірочних заходів складені протоколи про здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, які направлені до суду, при цьому, сума штрафів складає 102 тис. гривень.

Поряд з цим, проаналізувавши діяльність спортивних клубів, встановлено, що одним із них здійснюється діяльність з порушенням відповідних норм законодавства. Наразі триває комплекс заходів щодо з’ясування, на яких підставах та умовах працюють спортивні тренери, які проводять тренування в клубі. До спільного опрацювання залучено і Управління Держпраці у Сумській області.

І вже є перші результати. Лише з початку квітня 2018 року зареєструвалися фізичними особами – підприємцями 6 громадян із основним видом діяльності «Діяльність спортивних клубів» або «Діяльність фітнес-центрів». Таким чином, на території обласного центру розпочата легалізація діяльності фітнес-тренерів. Робота в цьому напрямі буде продовжуватися і далі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: