На Сумщині з’явилися псевдоремонтники

23.04.2018

У поліцію із заявою про шахрайство звернулась 59-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла правоохоронцям, що їй на мобільний зателефонував із незнайомого номера чоловік та назвався майстром, що робить ремонт в її квартирі. Він розповів, що збирався їхати працювати, аж раптом на його автівку впало дерево і пошкодило транспортний засіб. На ремонт, за словами телефонуючого, потрібні 3 700 гривень, які він попросив у борг. 

Жінка погодилась. І хоча, за словами заявниці, у неї виникали сумніви, щодо обставин, які склалися, вона вкотре зателефонувала на номер, з якого надійшов дзвінок, де аферист, володіючи «талантом переконань», вмовив її вислати ще 2 500 тисячі гривень, які пообіцяв того ж дня повернути. 

А коли вона, так і не дочекавшись свого «боржника», знов йому зателефонувала, номер не відповідав. Після чого, у записнику відшукала інший номер свого майстра, який і розповів їй, що вона стала жертвою шахрайства. Останній нагадав їй, що у вихідні дні він не працює, а знаходився з родиною вдома, а тим паче не просив у неї ніяких грошей.

Наразі в поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають заходів щодо встановлення особи зловмисника та поверненню потерпілій втрачених коштів. Правоохоронці ж вкотре звертаються до громадян з проханням, не довіряти телефонним співрозмовникам та в жодному разі нікому не перераховувати своїх грошей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: