Через Конотоп пустять потяг «Львів-Харків»

24.04.2018

У травні через Конотоп пустять зручний поїзд «Львів-Харків». Про це у Фейсбуці написав експерт із транспорту, завідувач кафедри економіки та управління Конотопського інституту СумДУ, кандидат економічних наук, доцент Дмитро Власенко.

“Як цю подію краще назвати. Мабуть так – “Тимчасове щастя”. Справа полягає у наступному. 15,16,17,20,21,22,23,24,28,29,30 травня через Конотоп буде курсувати потяг 112/132 Львів-Харків (у один бік). Що це означає для мешканців. Напишу великими літерами. НАРЕШТІ, правда тимчасово, мешканці міста, які їдуть у справах до Сум, зможуть туди дістатись зранку комфортним потягом, а не старим “ПАЗіком” чи “Рутою”, у якої дорогою може відвалитись колесо. Такого щастя ми не бачили вже 3 роки! Конотоп- 6.50, Суми – 9.16. Всі ці роки ми намагаємось пробити стіну бюрократії УЗ у напрямку зручного сполучення між містами області і обласним центром. І ми маємо потяг 329/330 Шостка-Суми відправленням з Конотопа о 1.13 ночі і прибуттям до Сум о 4.10 ранку. Цей “крутий” потяг у складі 2-х вагонів повністю підтверджує “концепцію” керівника Громадський контроль Укрзалізниці Віктор Гарвона, яка трактується приблизно так: ” 1. УЗ на прохання мешканців призначає потяг, але із ніяким графіком. 2. На ньому мало хто їздить і згодом його відміняють або постійно скаржаться, що він збитковий”. Це якраз той випадок. Неодноразово звертались і мещканці, і народні депутати із проханням зробити йому нормальний графік за аналогом 2006 року, коли прибуття відправлення по кінцевих точках було нормальне. Але результату “0”. Будемо боротись далі.

Але давайте повернемось до нашого “щастя”. Колись у Alexandr Krasnoshtan була ідея зробити потяг з Харкова до міст Західної України через день – Полтава/Суми. Я бачу тут “нитка” на ділянці Конотоп-Суми просто “пісня”. Або пускайте цей потяг за днями тижня через Суми або нарешті перекладіть графік Шостка-Суми, використавши цю “нитку”.

А поки, що мешканцям раджу не упускати свій шанс проїхати комфортно, зранку у травні з Конотопа до Сум. Вартість плацкарту у середньому 63-70 грн, в залежності від дня тижня”, – написав Дмитро Власенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: