У Сумах чорнобильці мітингували під стінами мерії

24.04.2018

24 квітня, напередодні Дня пам’яті загиблих у Чорнобильській катастрофі, у Сумах відбувся  мітинг, організований Сумським обласним центром об’єднання інвалідів Чорнобиля та міською громадською організацією «Чорнобиль-Суми».

Один із організаторів заходу, голова обласної чорнобильської оргнанізаціі Олександр Симоненко пояснив, чому акцію вирішили провести напередодні офіційної дати: “Запитайте чому призначено заздалегідь? Відповім: влада нас не чує, а на офіційному заході некрасиво мітингувати. Ось ми і хочемо нагадати, що крім вінків померлим чорнобильцям, живим потрібна турбота держави. ”

Мітингувальники вимагали підвищення пенсій всім постраждалим від аварії на ЧАЕС, які не збільшувалися з 2006 року і ввести єдину формулу нарахування пенсій всім категоріям постраждалих. Присутні так само вимагали стовідсоткове виконання фінансування програми забезпечення безоплатними ліками.

До чорнобильців вийшов мер міста Олександр Лисенко і запропонував кожному чорнобильцю щомісяця нараховувати додатково по тисячі гривень на ліки, присутні погодилися. Крім того, він запропонував у разі виникнення будь- яких питань збиратися за круглим столом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: