Директор і бухгалтер держпідприємства погоріли на махінаціях

24.04.2018

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області спільно з Управлінням захисту економіки викрито схему ухилення від сплати податків.

Встановлено, що за попередньою змовою директор та головний бухгалтер державного підприємства, видом діяльності якого є зокрема будівництво доріг і автострад, вчасно не перераховували податки до бюджету, при цьому зазначені кошти використовувались на господарські потреби підприємства. За пособництва керуючої відділенням банківської установи, щоб уникнути стягнення заборгованості, будь-які фінансові платежі підприємства проводились по закінченню операційного часу, тобто лише після 16 години робочого дня.

Відтак підприємство за період із жовтня по грудень 2017 року ухилилось від сплати 6,5 млн грн податків, а інкасові доручення залишались без виконання нібито через відсутність грошових коштів на рахунку платника.

Лише після втручання прокуратури та фіскальної служби підприємство сплатило 6,5 млн грн податків, а також штрафні санкції в розмірі 707 тис грн. Керівнику та головному бухгалтеру підприємства у вівторок, 24 квітня 2018 року, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 (умисне ухиленні від сплати податків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Окрім того, керуючій відділенням банківської установи вручено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 27/ч. 3 ст. 212 (пособництво в ухиленні від сплати податків) КК України.

Довідково: за ч. 3 ст. 212 КК України – штраф від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна; ч. 2 ст. 364 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: