Скандальна премія: суд завершив розглядати справу мера Сум Лисенка

24.04.2018

Сьогодні в Зарічному районному суді м Суми продовжилося слухання справи щодо міського голови Сум Олександра Лисенка, якого звинувачують в адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією. Нагадаємо, минулого разу, слухання по суті не відбулося, оскільки обвинувачений заявив відвід судді. Однак його клопотання не було задоволено.

У ході сьогоднішнього засідання суд продовжив вивчати матеріали справи, а також переглянув відеозапис із сесії міськради, на якій Олександр Лисенко проголосував за призначення собі і своїм заступникам премій.

Після вивчення обставин сторони приступили до судових дебатів, під час яких прокурор повідомив, що, використовуючи своє службове становище, міський голова, маючи реальний особистий майновий інтерес, голосував за призначення собі премії. До того ж, на думку прокурора, голос Олександра Лисенка був вирішальним при ухваленні цього рішення. З огляду на це, сторона звинувачення вважає, що під час голосування був реальний конфлікт інтересів, про який мер не заявив в ході розгляду цього питання.

Сторона захисту категорично не погодилася з подібними доводами і апелює до того, що це рішення приймалося колегіально, тому його підзахисний ніяк не міг самостійно вплинути на процес. Крім цього адвокат наполягає на тому, що це рішення нібито тільки встановлює механізм та порядок виплат, а ніяк не говорить про самих виплати.

До того ж, сторона захисту звернула увагу суду на те, що протокол про адмінпорушення був складений 16 січня, тому, виходячи з норм права, 16 квітня закінчився термін притягнення фігуранта справи до відповідальності. На додаток, адвокатом було надано суду оригінали документів від благодійних організацій, в яких висловлюється подяка міському голові за надану допомогу. Адвокат запевняє, що це ті самі гроші, які мер Сум виділяв зі своєї зарплати, в тому числі з отриманих премій.

Вислухавши доводи сторін, суд пішов до нарадчої кімнати. Рішення оголосять завтра в 11.00.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: