На Сумщині затримали викрадачів фури з 1067 телевізорами вартістю 5,8 млн грн

24.04.2018

Прокуратурою Сумської області спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Сумській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту карного розшуку Національної поліції України проведено спецоперацію та затримано чотирьох осіб, які за попередньою змовою у грудні 2017 року викрали фуру із 1067 телевізорами та 9 моніторами.

Встановлено, що житель м. Чернігів, який вже був неодноразово судимий за вчинення тяжких і особливо тяжких корисливих злочинів, дізнався про договір купівлі-продажу, укладений між російським виробником телевізорів торгівельної марки «LG» та двома київськими підприємствами. І вже з листопада 2017 року зловмисник почав ретельно планувати викрадення вказаного майна. Перш за все, він залучив до протиправної діяльності іще трьох осіб. Далі орендував у жителя Глухівського району Сумської області гараж-бокс. Наступним кроком стало працевлаштування одного зі спільників водієм до підприємця-перевізника.

27 грудня 2017 водій, керуючи фурою, завантаженою 1067 телевізорами та 9 моніторами торгівельної марки «LG», перетнув державний кордон України на міжнародному пункті пропуску «Бачівськ» Глухівського району Сумської області. Попри домовленість із київськими підприємствами, водій доставив товар до орендованого напередодні гаража в Глухівському районі.

У подальшому викрадене майно учасники злочинної групи перевантажили в інші транспортні засоби та доставили до м. Чернігів, де його реалізували. Вартість викрадених телевізорів та моніторів становить 5 млн 836 тис грн, автотранспорт оцінений у 446 тис грн. 

У вівторок, 24 квітня 2018 року, проведено 28 обшуків на території Сумської, Чернігівської, Київської та Вінницькій областей за місцем мешкання фігурантів, їх гаражах та в імовірних місцях перебування викраденого майна (склади та інші приміщення). У ході обшуків вилучено частину викрадених телевізорів, транспортні засоби, документи, димові шашки, боєприпаси, а також 26 тисяч доларів США готівки.

Чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Досудове розслідування триває, затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів.

 Довідково: затриманим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: