Податкова міліція Сумщини викрила потужний конвертаційний центр

24.04.2018

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 1 викрили та ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 млн. гривень.

У ході розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків (обов’язкових платежів) правоохоронці припинили діяльність потужного міжрегіонального конвертаційного центру. Організатори «конверту» протягом 2017-2018 років створили на території Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей ряд підконтрольних підприємств, які надавали послуги з незаконного переведення безготівкових грошових коштів у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

Незаконно проконвертована готівка (за винятком 10-12%, які слугували «винагородою» фігурантів справи) передавалась клієнтам.

Керівник конвертаційного центру створив організовану злочинну групу, до складу якої входило 9 осіб. Щоб замаскувати злочинну діяльність, було зареєстровано на підставних осіб 37 підприємств, у тому числі й підприємства-нерезиденти.

Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 300 млн. гривень.

За результатами проведених 12 санкціонованих обшуків за адресами фактичного знаходження «тіньових» офісів, адресами мешкання учасників «конвертаційного центру», автомобільного транспорту, що використовувався у злочинній діяльності, вилучено 2,4 млн. грн готівки у національній та іноземній валютах; 32 печатки підприємств та первинні фінансово–господарські документи, чорнові записи, чекові книжки, комп’ютерну техніку, банківські картки та телефони.

На рахунках у банках накладено арешт на 1,3 млн. гривень.

Наразі слідчі дії тривають та вживаються заходи щодо притягнення всіх учасників «конвертаційного центру» до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: