На Сумщині викрали фуру з технікою на 5,8 млн

25.04.2018

Правоохоронці Сумщини та Нацполіції України в результаті спецоперації затримали чотирьох осіб, які викрали фуру з відеотехнікою вартістю 5,8 мільйонів гривень.

Працівники Слідчого управління ГУНП та прокуратури Сумської області, за оперативним супроводом співробітників Департаменту карного розшуку Національної поліції України, провели спецоперацію та встановили чотирьох осіб, які за попередньою змовою ще у грудні минулого року викрали фуру з телевізорами та моніторами.

Встановлено, що житель м. Чернігів, який вже був неодноразово судимий за вчинення тяжких і особливо тяжких корисливих злочинів, дізнався про договір купівлі-продажу, укладений між російським виробником телевізорів торгівельної марки «LG» та двома київськими підприємствами. І вже з листопада 2017 року зловмисник почав ретельно планувати викрадення вказаного майна. Перш за все, він залучив до протиправної діяльності ще трьох осіб. Далі орендував у жителя Глухівського району Сумської області гараж-бокс. Наступним кроком стало працевлаштування одного зі спільників водієм до підприємця-перевізника.

27 грудня 2017 водій, керуючи фурою, завантаженою 1067 телевізорами та 9 моніторами, перетнув державний кордон України на міжнародному пункті пропуску «Бачівськ» Глухівського району Сумської області. Попри домовленість із київськими підприємствами, водій доставив товар до орендованого напередодні гаража в Глухівському районі.

У подальшому викрадене майно учасники злочинної групи перевантажили в інші транспортні засоби та доставили до м. Чернігів, де його реалізували. Вартість викрадених телевізорів та моніторів становить 5 млн 836 тис грн, автотранспорт оцінений у 446 тис грн. 

«Сьогодні проведено 14 обшуків на території Сумської, Чернігівської, Київської та Вінницькій областей за місцем мешкання фігурантів, в їх гаражах та в імовірних місцях перебування викраденого майна (склади та інші приміщення), – говорить заступник начальника ГУНП Сумської області Олег Григоров. – У ході обшуків вилучено частину викрадених телевізорів, транспортні засоби, документи, димові шашки, боєприпаси, а також 26 тисяч доларів США готівки».

Чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Досудове розслідування триває, затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів. 

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: