Мер Лисенко уникнув відповідальності за корупційні дії

25.04.2018

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

“Міського голову м. Суми визнано винним у адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією, проте до відповідальності не притягнуто. Прокуратура позбавлена права оскаржувати це рішення(

Сьогодні, 25 квітня 2018 року, Зарічним районним судом м. Суми винесено рішення у справі про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно міського голови м. Суми Олександра Лисенка за порушення вимог ч. 1, 2 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та вчення дій в умовах реального конфлікт інтересів) КУпАП. Встановлено, що очільник міста, будучи належним чином обізнаним із положеннями антикорупційного законодавства, публічно не повідомив колегіальний орган – Сумську міську раду про конфлікт інтересів під час голосування за збільшення собі грошової премії до 300%.

За результатом розгляду протоколу, складеного Управлінням захисту економіки, рішенням суду міського голову визнано винним у інкримінованому правопорушенні, однак до відповідальності його не притягнуто, оскільки стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня виявлення правопорушення, а цей строк закінчився 16 квітня 2018 року. Прокуратура позбавлена права оскаржувати це рішення.

Нагадуємо, міський голова м. Суми майже два місяці не приходив у судове засідання – спочатку знаходився на лікарняному, а потім перебував у санаторії”, – написала Наталя Науменко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: