Мер Сум – депутатам: “З розуму зовсім з’їхали?”

25.04.2018

Мер Сум Олександр Лисенко, повернувшись із лікарняного, на нараді в мерії влаштував заочний розгін місцевим депутатам – за те, що вони не тільки не ходять на сесії, але й не голосують за рішення, від яких залежить наповнення міського бюджету…

– Що це таке? У нас близько 90 рішень міськради, які не прийняті на сесії. Якщо депутати не голосують за наповнення бюджету – вони мінімум вороги громади. До мене звернувся чоловік, який має платити 30 тис. оренди за землю щомісяця, але він уже півроку не платить. Коли йому дзвонить податкова, він просто відповідає: «Я плачу податок на землю. Які до мене питання?». А у нього земля – під виробництвом. Чому не голосувати? Адже ці кошти потрібні нам сьогодні. Наші депутати звикли так працювати? Або чекають, що хтось їм «занесе»? – обурювався мер.

На це секретар міськради Андрій Баранов поскаржився, що не голосують – практично одні й ті ж.

– Що це таке? До мене приходять люди і кажуть, що хтось вимагає з когось гроші за продовження оренди. З розуму зовсім з’їхали? Вимагають депутати, які навіть не посадові особи?! Що за колективна безвідповідальність? 90 рішень по землі й майну, які безпосередньо стосуються наповнення бюджету, не приймаються. Я більше сесію без прокурора проводити не буду. Прокурор повинен сидіти і бачити, коли депутати по п’ять разів голосують за повернення до одного питання. Це означає, що його хтось протягає. Причому повертаються, як правило, до єдиного питання. А не хотіли б до всіх питань повернутися, за якими не проголосували? У Луцьку в земельне управління без пропуску ніхто не заходить. І в департамент ресурсних платежів – не ходити і не водити туди людей! А то у нас вже земельні ділянки для учасників АТО перетворюються на рішення особистих питань. А учасники АТО в той же час самі пропонують розподілити 300 ділянок у районі вул. Кощія відкрито і публічно-електронним шляхом. Щоб ніхто не був заангажований. Що за явка на сесію – 25 осіб? А де всі інші? Виносьте на цю сесію всі питання і будемо сидіти до ночі!

Після гнівної мерської тиради директор департаменту ресурсних платежів Юрій Клименко вніс пропозицію, яка, на його думку, може допомогти дисциплінувати народних обранців: «Просто депутатські запити перенесіть на кінець сесії – і все, всі будуть працювати».

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: