Олександр Стрельченко: Ми знаходимося у величезному боргу перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС

26.04.2018

Сьогодні, 26 квітня, біля пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля» у Сумах відбувся мітинг-реквієм, присвячений 32-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У заході взяли участь керівники області та міста, депутати місцевих рад. Серед присутніх – і голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

Він наголосив, що виконав свою обіцянку, яку дав чорнобильцям під час мітингу, що пройшов у Сумах напередодні – 24 квітня, і вже готове звернення до вищого керівництва держави з приводу відновлення пільг та підвищення пенсій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За нього обласні обранці мають проголосувати завтра – на сесії обласної ради.

«Ми знаходимося у величезному боргу перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС, бо вони врятували 32 роки тому від ядерної катастрофи не лише Україну та Європу, а й увесь світ. Тому ми маємо дбати про цих людей і цікавитися їхнім життям не лише 26 квітня, а постійно», – зазначив Олександр Стрельченко.

І додав, що обласний депутатський корпус намагається вирішувати питання чорнобильців. Так уже в поточному році з обласного бюджету для Сумського обласного диспансеру радіаційного захисту населення були виділені кошти в сумі 300 тис. грн на медичне обладнання та 400 тис. грн на придбання датчиків до УЗД-апарату експертного класу.

Разом з однопартійцями у знак шани та скорботи за загиблими Олександр Стрельченко поклав квіти до пам’ятного знака та вшанував хвилиною мовчання пам’ять тих, хто першим прийняв на себе удар страшної катастрофи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: