Бандерівський банер на в’їзді до Глухова викликав скандал

27.04.2018

У Глухові на в’їзді до міста активісти-націоналісти встановили банер із зображенням Голови Проводу Організації Українських Націоналістів (ОУН) Степана Бандери та його цитатою: “Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний”.

Як і очікувалося, «бандерівська» акція визвала неоднозначну реакцію. Зокрема дуже критично висловилася проти ініціативи начальник відділу освіти Глухівської міської ради Людмила Васянович, яка під час загальноміської толоки саме прибирала територію із колективом.

За словами керівника глухівської організації ВО «Свобода» Володимира Мартинова, посадовиця відреагувала  в істеричній та образливій формі,  та ще й у присутності своїх підлеглих. Свободівцям супротив встановленню банера з Бандерою не сподобався, тому вони звернулися до міського голови, начальника Управління освіти та науки Сумської облдержадміністрації та міністра освіти України з проханням дати оцінку діям начальниці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: