У суді в Сумах почали робити замальовки, як в Америці

27.04.2018

У Господарському суді Сумської області розпочалась підготовка до виставки робіт «Судова замальовка». Студенти Сумського вищого училища культури та мистецтва імені Д. Бортнянського відвідують судові засідання і створюють замальовки на кшталт тих, які використовують художники в американських судах.

Варто відзначити, що судова замальовка – це окремий жанр мистецтва. Адже у судових системах ряду країн і декількох штатів США фото і відеозйомка засідання суду заборонені, щоб не відволікати учасників і зберегти приватність. Типовий судовий малюнок виповнюється пастельними олівцями, крейдою; також популярні судові графічні роботи, виконані простими олівцями, вугіллям і навіть кульковими ручками.

Якщо судовий процес мав якусь історичну або юридичну цінність, то судові замальовки охоче купують музеї. Наприклад, Національний музей Австралії викупив у Australian Broadcasting Corporation серію судових малюнків у справі Лінди Чемберлейн.

Для того або виконати роботу художникам надається різний час – від семи хвилин до години.

Студенти із задоволенням приступили до серії робіт і зазначають, що робота досить складна, але окремі сцени судового процесу, учасники, робота суддів слугує для них джерелом натхнення і до того ж, за їх словами, до цього час вони нічого подібного не малювали.

Джерело: https://su.arbitr.gov.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: