За ініціативи сумських опозиціонерів обласні депутати підтримали звернення щодо відновлення пільг і підвищення пенсій чорнобильцям

27.04.2018

За ініціативи фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії обранці прийняли звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з приводу відновлення пільг та підвищення пенсій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Законодавчо держава взяла на себе обов’язок захисту та повного відшкодування шкоди громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розв’язання проблем медичного і соціального характеру. Проте на сьогодні ряд пільг не фінансується або фінансується не в повному обсязі, а розмір компенсацій встановлюється Кабінетом Міністрів України, виходячи з можливостей бюджету. Пенсії не підвищувались понад 10 років. Такий підхід до наданих державою гарантій цим особам без урахування рівня їхніх доходів та цін на продукти харчування, ліки тощо на сьогодні призвів їх фактично до зубожіння: відсутності нормального харчування, лікування та пенсійного забезпечення», – йдеться у зверненні.

Тож депутати звернулися до вищих державних органів з проханням невідкладного вирішення питання належного фінансування передбачених законодавством пільг, компенсацій та інших державних соціальних гарантій, встановлених для постраждалих від наслідків катастрофи на ЧАЕС, відновлення соціальної справедливості та збільшення пенсійного забезпечення цих осіб.

«Ми хочемо, щоб уряд дбав про ліквідаторів аварії на ЧАЕС та сподіваємося, що наше звернення буде почуто. Оскільки люди, які в той страшний період прийняли удар на себе і врятували всіх нас, повинні бути захищені державою!», – заявив глава фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській облраді Олександр Стрельченко.

Більшістю голосів звернення опозиціонерів було підтримано.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: